vineri, 4 august 2023

AMR 1!!!

    Mâine e marele eveniment la Kogălniceanu! Mitingul aviatic Constanța Black Sea Air Show, ediția a 2-a

Spectatorii sunt așteptați la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu! Aeroportul civil. 

E o ocazie rară de a intra în incinta aeroportului în alt fel decât prin aerogară, așa cum faci în situațiile obișnuite, când ești pasager. De data asta poti să intri printr-o poartă de acces și să te plimbi pe platforma unde se parchează de obicei avioanele. Poți să te apropii foarte mult de avioane și elicoptere civile și militare și chiar poți să urci la bordul unora dintre ele!

Ai ocazia să îți faci selfie lângă avioane sau chiar în cabina de pilotaj! Fb, Instagram si TikTok o sa fie pline de poze și filmulețe 👍👍👍 

Astăzi la aeroport se fac ultimele pregătiri, în timp ce sunt deservite cursele comerciale. Sunt o grămadă de lucruri de pus la punct și fiecare, pe palierul lui, își verifică ultimele detalii. Unii își pregătesc grătarele, alții își turează motoarele ✈

Peste toată agitația, trece în zbor o formație de avioane! Apoi alta. Lupinguri, tonouri, oglinda - woooow. Sunt repetiții pentru mâine. Scena este aeroportul și actorii sunt piloții, care și-au învățat rolurile foarte bine. În aviație nu există sufleori ca la teatru. 

Uite și avionul ăsta! Cât de tareeee! 

Ar mai fi de povestit dar nu vreau să dezvălui prea mult din programul de mâine, așa că vă invit să veniți, să vedeți, să fotografiați și să filmați ca să aveți ce povesti/ce posta !


Aspecte practice (sfaturi nesolicitate)

Veniți din timp dacă vreți să găsiți un loc de parcare. Parcarea e mare, dar nu se știe niciodată... Accesul se face începând cu ora 09.30. 

O să fie căldură mare, mon cher! În prognoza de mâine sunt 31 grade, dar se vor simți cu mult mai multe, pentru că zona publicului este pe platforma de beton și sunt puține zone cu umbră. Așa că e bine să aveți apă, pălărie, ochelari de soare, cremă de protecție solară, evantai, chiar și umbrelă de soare. Sunt multe ore - de la 11.30 pana la 16.30.

Zgomotul avioanelor deranjează în mod normal, însă mâine o să fie ceva mai  mult decât de obicei pentru că evoluează și militarii, așa că ar fi bine ca, mai ales pentru cei mici, să ai antifoane. Merg și căștile gaming. Tot din cauza zgomotului puternic, ar fi de dorit să nu îți aduci animalul de companie.

Dacă ești pofticios, o să ai o grămadă de tentații! Tarabe cu tot felul de mirosuri o să te atragă, însă ai grijă să nu ratezi evoluțiile avioanelor atunci când stai la coadă.

Dacă ești pasionat de aviație, o să ai o problemă mare dupa acest miting. Aviația dă dependență, așa că dacă ai întrebări despre cum poți să devii pilot, ai grijă să întrebi profesioniștii înainte de a pleca de la miting. Crezi că e prea târziu pentru tine? Niciodată! Orice vis se poate împlini. Totul e să vrei și să îți stabilești un AMR!

Niciun comentariu: