vineri, 29 iulie 2022

E cald aici

    E cald aici pe aeroportul civil. Pe zi ce trece e din ce în ce mai cald. Sunt multe grade - Celsius și militare. 

 La căldură mare unele lucruri se topesc, altele explodează. Putem zice că e o atmosferă incendiară. Se aud sirene, explozii, tunurile bubuie, armele automate țin ritmul cu muzica rock de pe fundal. Aerul se umple de fum alb, verde, roșu, amestecat cu praf, de nu mai vezi nici soarele de pe cer. 

Deodată se aude ceva sacadat. Aerul vibrează. Geamurile vibrează.  Choppers!  Uite acolo sus în dreapta! Vin elicopterele! Începe atacul aerian! 

............................................................💥💣💪💨👂🚁⚡🚒


Restul exercițiului demonstrativ de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța o să-l vedeți azi-mâine pe rețelele de socializare. Urmăriți pagina de fb a 101st Airborne Division (Air Assault) și a Ministerului Apărării Naționale!  👀




miercuri, 20 iulie 2022

De Ziua Aviației, despre noi

                                                                  GUEST POST

      
       Fiind actuală studentă a Facultații de Inginerie Aerospațială din cardul Universității Politehnica București, stagiile de practică sunt complet necesare pentru un viitor job în domeniul aeronautic.
       Acesta este al doilea an consecutiv în care am oportunitatea de a-mi desfășura stagiul de practică pe timpul verii la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța.
       Odată ajunsă pe aeroport, am fost complet uimită de căldura cu care am fost primită aici. Toată lumea părea  entuziasmată de venirea unui student în practică, am fost asaltată de întrebări în legatură cu facultatea pe care o urmez, iar fiecare om în parte astepta sa ajung în departamentul său pentru a-mi putea explica exact care este rolul lui în activitatea aeroportuară.
       Timp de două luni de zile am fost plimbată prin fiecare zonă a aeroportului pentru a primi informațiile necesare despre aceasta. Stăteam câte 4-5 zile, timp în care participam la toate activitățile specifice departamentului respectiv. Deși timpul era scurt, iar întrebările din partea mea erau multe, niciodată nu am fost lăsată fără un raspuns la vreo curiozitate. Am apreciat foarte mult dăruirea dânșilor, deoarece  își rupeau din timpul lor pentru a mă instrui pe mine în domeniul aviației.
       Cel mai încântător departament, din punctul meu de vedere, este Departamentul Siguranță Operativ. Aici este o adrenalină continuă, nu ai timp să respiri, lucru care te ține în priză constant, întrucât trebuie să ai grijă de siguranța aeroportuară din toate punctele de vedere. Prin intermediul acestui sector am avut ocazia să admir zeci de aeronave, aterizări, decolări, să asist la dirijarea și deservirea lor. Totodată, am avut prilejul de a întampina anumite situații nefavorabile, precum incidente aviatice minore și a de lua parte la analiza și rezolvarea acestora.
       Pentru viitoarele generații, studenți ai facultății pe care o urmez, recomand cu toata inima să își desfășoare pe timpul verii stagiile de practică in cadrul Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța, deoarece singurul lucru cu care trebuie să vină de acasă este ambiția și devotamentul, restul lucrurilor necesare le vor căpăta din acest loc minunat.

                                                                      Andreea

luni, 11 iulie 2022

Hawks of Romania au fost la Neversea!

     Săptămâna trecută cei de la Hawks of Romania au revenit la MK.  Era clar că urmează un show spectaculos. Așa a fost!

Din păcate, nu a fost un show aerian pe aeroport, ci la .. Neversea!

Foarte taree!  👍


vineri, 8 iulie 2022

E o onoare să vă avem din nou ca oaspeți la MK!

 Bine ați revenit! 

Black Sea Air Show 2022? 

Nu chiar. Dar urmează ceva spectaculos, ca de obicei!

Vă recomandăm să-i urmăriți pe pagina de fb https://www.facebook.com/Hawks.Of.Romania
















Va urma....

















miercuri, 6 iulie 2022

Aviația la Kogălniceanu în 1964

 


IL 14
In 1964 platforma de grele era în construcție (se văd lucrările de extindere)


Schema platformei in 1964,  desenată de dl Beniamin Popescu 








MiG-urile 15, lângă fostul Corp de gardă



Tupolev 104 CSA (Czechoslovak Airlines) 


Intre timp, pe plaja de la Mamaia ateriza elicopterul Mi4, al Aviației Utilitare, care era în subordinea Tarom (vedeți sigla Tarom pe elicopter).






Acest elicopter participase în 1963, la o acțiune de salvare pe mare. Vedeți aici toată povestea, într-un interviu. Pilotul comandant al elicopterului, dl. Constantin Ștefănescu a fost tatăl regretatului pilot de la Iacării Acrobați,  Dan Ștefănescu.



Sursa imaginilor din 1964 este aici - vă recomand să vedeți toată filmarea!