luni, 29 iulie 2019

1966 - unul dintre cele mai vechi filme cu aeroportul!

 In 1962 a fost construita aerogara Aeroportului Constanta - Mihail Kogalniceanu, iar in 1967 arata asa:
desen de dl. Beniamin Popescu

  Se observa ca turnul de control era mult mai mic decat cel actual, nu exista aerogara de plecari externe, platforma de parcare pentru avioane era cea din fata aerogarii (platforma "de grele" nu era construita) si nu erau instalati pilonii de iluminat. 
La acea data aerogara nu avea partea cu birouri ale politiei de frontiera de la sosiri si nici birourile de azi ale conducerii :), asa incat comandantii adjuncti aveau acces direct spre platforma!

Pe platforma era plin de avioane - aici e o fotografie de pe terasa turnului de control

   Cei care au lucrat atunci pe aeroport povestesc ca vara era plin de avioane si la primele ore ale diminetii majoritatea curselor decolau catre destinatii externe si interne. Am intrebat de ce nu se faceau mai multe poze in perioada aia. Mi s-a spus ca erau foarte ocupati cu munca si ca aparatul foto era folosit mai  mult in vacante, nu la locul de munca :)

   Dar iata ce gasesc pe net! Un videoclip color facut de un pasager neamt, intr-o dimineata din 1966, chiar in fata aerogarii, inainte de imbarcarea in avion! Vedeti aici o insotitoare de bord care se grabeste spre avion, mai multe avioane IL18 gata de decolare, pasageri si angajati ai aeroportului. Foarte tare! 


Imagini din video





Niciun comentariu: