luni, 27 iunie 2011

Extinderea si consolidarea pistei

În perioada 1970 - 1971 s-a executat consolidarea de la fundaţie a pistei vechi şi prelungirea cu înca 1000 m a pistei betonate pe 80 m laţime din care numai 45 m au rezistenţa realizată de 45 tone pe roată izolată (SIWL). Acostamentele, de 17,5m fiecare, aveau rezistenţa scăzută de la 45 la 9 tone pe roată izolată (SIWL).

În vara anului 1970, pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, traficul s-a desfăşurat pe Aeroportul Tulcea, fiind detaşaţi controlorii de trafic şi o parte din personalul tehnic.
În acea perioadă, pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu se turnau zilnic aproximativ 50 tone de beton. La capatul de nord al pistei  erau instalate 4 staţii de prelucrat betonul şi agregatele care soseau cu garniturile de tren, fiind construita o linie de cale ferata de la Nicolae Balcescu la aeroport.

Pista veche a fost parţial spartă şi s-a pornit cu noua lucrare de la fundaţie pe un strat gros de pietris cilindrat, strat de nisip compresat izolat cu carton, apoi doua straturi de B400 a câte 20 centimetri pe dale cu rosturi de contracţie şi dilatare, iar al treilea strat era de 10 cm (stratul de uzura). Căile de rulare împreuna cu platformele vechi au fost sparte şi construite din nou de la fundaţie, cu rezistenta de 45 tone pe roată izolată, în total fiind construită o suprafata de 108.000 mp.


Sursa: Beniamin Popescu

Niciun comentariu: